Huippusato Kuminasta

Aika ja paikka

Torstaina 12.7.2018 klo 9-12 Mäntsälän Hirvihaarassa. Kokoontuminen osoitteessa Hirvihaarantie 388 (hyötyjätteiden vastaanottopiste).

Tilaisuuden ohjelma

Päivän aikana käydään läpi kuminan viljelytoimet kylvöstä puintiin. Kumina on erittäin hyvä kasvi monipuolistamaan viljelykiertoa. Kuminan paksu juuristo parantaa maan rakennetta ja kuohkeuttaa maata syvältä. Katelaskelmissa kumina on kärkijoukkoa. Monivuotisena kasvina kumina vähentää myös maanmuokkaustarvetta.

Esittelyssä myös GrainSense – kädessä pidettävä viljalaboratorio. GrainSense-laitteen avulla saadaan nopeasti ja luotettavasti mitattua siementen valkuaispitoisuus, kosteus, öljy- ja hiilihydraattipitoisuus, missä ja milloin tarvetta ilmenee.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kuminan viljelystä Janne Laineen kuminapeltojen äärelle. Keskustelua myös tulevan syksyn viljakaupoista.Tilaisuudessa mukana Berner.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa

IIlmoittautuminen keskiviikkoon 11.7. mennessä hankevastaava Janne Heikkiselle sähköpostilla etunimi.sukunimi@tuusula.fi tai puhelimitse 040 314 4735.

Tilaisuuden esite (pdf)

Tervetuloa!