Tattarin viljely -peltopäivä

Aika ja paikka

Torstaina 27.9.2018 klo 10 – 12, kahvitarjoilu klo 9.30
Jouko Aallon pellolla, os. Kivityyrintie, Tuusula (Honkarakenteen risteys, opastus Lahdentieltä)

Ohjelma

Tattari – alhaiset tuotantokustannukset, hyvät katetuotot. Miten onnistua tattarin viljelyssä?

Päivän aikana käydään läpi tattarin viljelytoimet kylvöstä puintiin ja sadon myyntiin. Tattari on erittäin hyvä kasvi monipuolistamaan viljelykiertoa. Tattari tehostaa maahan pidättyneen fosforin saantia ja vähentää kasvitautipainetta. Tattari tasaa myös työhuippuja myöhäisellä kylvö- ja puintiajankohdalla. Tilaisuudessa asiaa tattariosuuskunnan toiminnasta ja tattarin sopimusviljelystä.

Esittelyssä myös GrainSense – kädessä pidettävä viljalaboratorio. GrainSense-laitteen avulla saadaan nopeasti ja luotettavasti mitattua siementen valkuaispitoisuus, kosteus, öljy- ja hiilihydraattipitoisuus.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan tattarin viljelystä luomuviljelijä Jouko Aallon tattaripellon äärelle. Tilaisuus sopii myös tavanomaisesti tattaria viljeleville tai tattarin viljelystä kiinnostuneille. Tarkastellaan tattari perin pohjin latvasta maan alaisiin juuriin. Puhetta myös maan rakenteesta ja kuoppatestin toteuttamisesta.

Tilaisuuden järjestävät Elinvoimainen maatilatalous ELINA -hanke ja VILKKU Plus -hanke. Tilaisuudessa mukana Keskisen Mylly ja Viljelijän Avena Berner.

Tilaisuuden esite (pdf)

Ilmoittautuminen

Tiistaihin 25.9. mennessä

Janne Heikkiselle sähköpostilla etunimi.sukunimi@tuusula.fi tai puh. 040 314 4735,
Hannu Mikkolalle sähköpostilla etunimi.sukunimi@proagria.fi tai puh. 040 0682 471

tai ProAgrian Etelä-Suomen sivuilla.

Tervetuloa!